top of page

INSTAGRAM    FACEBOOK    SOUNDCLOUD    YOUTUBE    SPOTIFY

BIO

TEKSTI 1

Maija Kauhanen

 

Vahva laulu, rouhea kantele ja groovaavat lyömäsoittimet - polyrytmien ja beatin kutoma syke yhdistettynä hypnoottisiin melodioihin luovat ainutlaatuisen soundimaailman vain yhden muusikon voimin.  

 

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kansanmuusikoihin lukeutuva Maija Kauhanen julkaisi odotetun toisen albuminsa Menneet toukokuussa 2022. Uuden albumin myötä Maija Kauhanen ottaa harppauksen laulaja-lauluntekijyyteen päin, pitäen samalla kiinni juurevasta tyylistään sekä rikkaasta suomalais-karjalaisesta traditiosta. Musiikissa on vaikutteita mm. kansanmusiikista, popista ja elokuvamusiikista. Tarinalliset kappaleet pohtivat paljon ihmisen omaa tilaa ja rajoja. Miten ottaa oma tila ja kuka sinne pääsee?

 

Maija Kauhanen on erikoistunut 23-kieliseen Saarijärven kanteleeseen ja sen perinteiseen soittotyyliin pientä puutikkua plektrana käyttäen. Hän kehittää jatkuvasti uusia soittotekniikoita ja kantelemalleja soitinrakentaja Kari Kauhasen kanssa, joka on Maijan oma isä. Omassa yhden muusikon rytmikioskissaan hän kehittää innovatiivisia soittotekniikoita käyttäen muun muassa jousta ja matkoilta hankittuja tuulikelloja sekä perinteikkäitä emaliasioita. 

 

Viime vuosina Maija Kauhasen keikkakalenteri on ollut melko täysi. Keikkapaikkoina on ollut muun muassa Celtic Connections, FOCUS Wales ja Iso-Britannian WOMAD, Folk Alliance International Kanadassa, Il Festival de Músicas del Mundo Kolumbiassa, Korrö Folk festival, Urkult Folkfest ja Malmöfestivalen Ruotsissa, Tønder Festival Tanskassa, Kalottspel Norjassa, World Culture Festival Hong Kongissa, Roue Baruch Bretagnessa, Festival Notes Polaires Sveitsissä ja Festival Porta Latviassa. Vuonna 2023 Maija voitti Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon tunnustuksena kansainvälisestä soolourastaan.

TEKSTI 2

Maija Kauhanen on Emma-palkittu artisti ja yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kansanmuusikoita. Kauhanen tunnetaan yhden naisen bändistään, jossa hän yhdistää virtuoottisesti samanaikaisesti soitetut Saarijärven kanteleen ja lyömäsoittimet sekä laulun. Maija on kiertänyt maailmaa soittaen sooloartistina jo noin 30 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Lisäksi hän vaikuttaa  elektrofolk-yhtyeessä Okra Playground. Kauhanen yhdistelee omiin teksteihin ja musiikkiin perinnesävelmiä ja -runoja luoden niistä moderneja kudelmia ja ajankohtaisia vaikuttavia tarinoita. Hän käyttää soittaessaan kanteleita, jotka hänen oma isänsä, soitinrakentaja Kari Kauhanen, on hänelle rakentanut. Kauhaset kehittelevät jatkuvasti uudenlaisia kantelemalleja. Viime vuosina Maija on ollut mukana myös useilla kansainvälisesti huomioiduilla äänitteillä sekä toiminut säveltäjänä genrerajat ylittävissä yhteistyöprojekteissa niin Suomessa kuin maailmallakin. Vuonna 2023 Maija voitti Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon tunnustuksena kansainvälisestä soolourastaan.

TEKSTI 3

Vuonna 2023 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon voittanut kansanmuusikko, laulaja-lauluntekijä ja kanteleartisti Maija Kauhanen on räjähtävän voimakas ja monipuolisen yhden naisen orkesteri, joka on lyhyessä ajassa luonut komean kansainvälisen uran. Kauhasen taiteen perustana on suomalaiskarjalainen perinne soittimineen sekä soitto- ja laulutekniikoineen.

 

Tärkeässä osassa Maija Kauhasen vahvojen tulkintojen taustalla ovat laulujen tarinat ja sanat, joissa usein teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat ihmissuhteiden haasteista, kotiväkivallasta ja peloista, mutta mukaan mahtuu myös iloa, lohtua ja toivoa.

 

Maija Kauhasen debyyttialbumi Raivopyörä vuodelta 2017 sai ylistävät arviot, ja siitä alkanut kansainvälinen ura on ulottunut jo yli 30 maahan. Raivopyörä palkittiin Suomessa lukuisilla arvostetuilla taidepalkinnoilla; se sai muun muassa Emma-palkinnon parhaasta etnoalbumista. 

 

Kauhasen uudella albumilla Menneet (2022) hänen persoonallinen otteensa kokonaisvaltaiseen luomiseen on entisestään kasvanut. Live-esityksissä perinteiset kanteleet ja uudet esitystekniikat saavat rinnalleen hämmentävän määrän lyömäsoittimia, erilaisia kelloja ja kokeellisia äänimaailmoja. Niiden yhdistelmästä syntyy eri aikakausien, tekniikoiden ja tyylien fuusiona kokeilevan raju ja kaikkialla yleisönsä haltioittava yhden naisen yhtye.

LINKIT

Spotify

Youtube: One-Woman Orchestra from Finland
Youtube: Jää (Ice) Official Music Video 2023

Youtube: Käärme (Snake) Official Music Video 2022
Youtube: Maija Kauhanen

Maija Kauhanen

Facebook

Instagram

PROMOKUVIA

 

LISÄÄ PROMOKUVIA PRESS KIT -KANSIOSSA

OTA YHTEYTTÄ

ARTISTI

Maija Kauhanen

maija.kauhanen [@] gmail.com

+358 40 743 8293

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Spotify
  • Soundcloud

KEIKKAMYYNTI

SAURA BOOKING AGENCY

Johanna Sauramäki

johanna [@] saurabooking.com

+358 50 548 1793

LEVY-YHTIÖ

NORDIC NOTES

Christian Pliefke

info [@] nordic-notes.de

+49 170 246 8565

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Spotify
  • Soundcloud

© Maija Kauhanen 2023. Kaikki oikeudet pidätetään

bottom of page